Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

    21 лютого, з нагоди  вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні,  полеглих учасників антитерористичної операції та 100-річчя визволення міста Костопіль від московсько-більшовицьких загарбників, відбулися заходи в районному будинку культури міста Костопіль. Учнівсько-студентсько-педагогічний колектив Костопільського будівельно-технологічного коледжу брав активну участь в заході-реквіємі.

   Сьогодні Україну знають у всьому світі. Трагіч­ні події, які відбулися на Майдані,  у серці України — Києві — взимку 2014 року, сколихнули людей усієї земної кулі. Українці об’єдналися, щоб боротися за краще життя своїх дітей, друзів, батьків. Ці дні і но­чі були вимолені, були днями тривоги, розпачу, сліз…Пам’ятаймо ці сторінки історії. Всі учасники Революції Гідності з вірою в краще життя йшли вперед здобувати свободу українцям. Не були  байдужими в цей нелегкий час і наші костопільчани, які в числі перших проявили патріотизм, їхали до Києва, незважаючи ні на що. Хто поодинці, хто об’єднувався групами. Ці дні нам незабути ніколи.

    У ході заходу присутні мали нагоду вперше переглянути короткометражні фільми на тематику лютневих подій 2014-го року у рамках національно-патріотичного проекту «Слава Україні! – Героям Слава!», які  закликають українців та людей, небайдужих до України, відчути себе частиною великої культури і об’єднати свої зусилля у боротьбі за світле майбутнє української нації.

     По завершенню заходу костопільчани біля Меморіалу «Герої не вмирають», запаливши лампадки, об’єднались у спільній молитві за загиблих героїв та поклали квіти, вшановуючи пам’ять про подвиг наших земляків.

     Слава Україні! Героям слава!