Проведення тижня іноземних мов у Костопільському БТК

 

«Learn English and France with pleasure»

Welcome to English language week!

Вивчення англійської мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Але варто замислитись, що саме англійська мова є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземною, а саме англійською мовою є потребою часу. Під час вивчення англійської мови ми знайомимось з традиціями і звичаями інших народів та переконуємось у неповторності власної української культури. Метою проведення тижня англійської мови є удосконалення знань, вмінь та навичок отриманих на уроках англійської мови, розширення світогляду та ерудиції учнів та студентів; розвиток їх творчих здібностей, самостійності, естетичних смаків; виховання любові й шанування людей свого рідного краю і країни, мова якої вивчається, а також формування вміння концентрувати увагу, логічно викладати думки, заохочувати учнів та студентів до роботи над собою; виховувати інтерес до вивчення англійської мови.

Згідно затвердженого плану циклової комісії філологічних дисциплін викладачі спільно з учнями та студентами провели ряд заходів.

Отож, вже у вівторок 10 квітня голова циклової комісії Стахнюк О.П. ознайомила викладачів з планом та завданнями проведення тижня іноземних мов, який розпочався відкритим бінарним уроком французької та англійської мови. Учні та студенти під керівництвом своїх наставників ознайомили присутніх з країнами, мову яких вивчають, а саме: Францією та Великобританією.

В групах №13 та №8 було проведено урок-квест, який організували викладачі Сєчка В.І. та Субботіна К.Б. на тему «Природні катаклізми». Учні були поділилені на дві команди, отримали інструкціі з маршрутами квесту, учасників очікували шість станцій: методичний кабінет, де розгадували ребуси, кабінет майстрів, станція-буфет, бібліотека, кабінет української мови. На кожній станції учні отримували частину мапи двох країн. Пройшовши квест, команди закріпили фразові вирази та слова з теми. Учням сподобався такий вид змагання, викликавши море емоцій та позитивний настрій.

Вже у вівторок викладачі-предметники Єрмаченко М.В. та Субботіна К.Б. під час обідньої перерви провели експрес-курс з питань бронювання готелю англійською. У вигляді презентації було представлено основні фрази та мовні кліше, які використовуються під час бронювання готелю. По завершенню курсу кожен присутній отримав сертифікат про прослуханий курс.

Середа була насиченим на події днем, і так студенти третього курсу групи №5-Б спільно з викладачами англійської мови Стахнюк О.П. та Гузовець О.Ю., які вивчають англійську мову за професійним спрямуванням запрошували усіх бажаючих на відкрите практичне заняття, основною темою якого було закріплення вивчених видів сучасних будівельних матеріалів,а саме: якість, застосування, склад, можливості використання. Студенти запропонували свою модель проведення уроку на прикладі реальної ситуації: замовник, будівельна компанія, менеджери з продажу та реклами будівельних матеріалів які реалізує компанія. Основа – ситуативний діалог з мультимедійним супроводом.

Студенти групи №61-Б також мали нагоду перевірити свої знання іноземної мови, шляхом проходження онлайн-курсу на визначення рівня знань англійської, – корисна справа, яка переконливо впливає на потребу сучасної молоді вивчати мови.

Приємною заключною частиною середи стало чаювання, як одне з основних традицій британців. Групи 71-Б,71-ХМ змагаючися відпочивали, атмосфера була неймовірно приємна: вчитися з задоволенням. Присутні мали нагоду переконатись, що наші студенти неабияк вміло співають англійською!

Також до проведення тижня долучились знавці зарубіжної літератури і вже в п’ятницю викладач Матченко С.М. організувала змагання брейн-ринг між студентами груп №71-Б і №71-ХМ. Урок був дуже цікавий та пізнавальний. Студенти брали участь у конкурсі акторської сценічної майстерності, конкурсі інтелектуальної гри, де за описом впізнавали літературного героя. «Чи може комп’ютер замінити спілкування з книгою», постала тема для відкритого мікрофону, під час якого студенти проявили здібності ораторського мистецтва.

Також в останній день тижня іноземної мови викладачі Єрмаченко М.В., Сєчка В.І., Субботіна К.Б. провели флешмоб «Why do you want to learn English». Учні на наліпках писали чому вони бажають вчити англійську мову. Мета флешмобу – націлити  дітей на роздуми про доцільність вивчення іноземної мови, переоцінку свого ставлення до англійської мови. Флешмоб викликав позитивні враження в студентів та учнів, море посмішок та позитивних емоцій.

Шановні  учні та студенти КБТК НУВГП! Щиро дякуємо за участь та ініціативність у проведенні заходів, щиро надіємось на подальшу вашу активну роботу на заняттях та в позаурочний час.

Розвиваймося, вдосконалюймося, підвищуймо рівень своїх знань –  вивчаймо англійську мову і не зупиняємося на досягнутому!

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Голова циклової комісії                                                          О.П.Стахнюк

філологічних дисциплін